Mamy przyjemność zaprezentować Państwu projekt muralu autorstwa Mai Tomaszewskiej, który został najwyżej oceniony przez jury konkursu zorganizowanego przez Stowarzyszenie Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego.

Projekt jest inspirowany historią milanowskiego jedwabnictwa i przedstawia szczególnie zasłużone dla Milanówka postaci Henryka i Stanisławy Witaczków – twórców polskiego jedwabnictwa.

projekt_mural_fin_jpg_4_11_2016

Maja Tomaszewska ukończyła Wydział Architektury Wyższej Szkoły Ekologii i Zarządzania w Warszawie. Jest laureatką konkursów na projekty murali w Grodzisku Mazowieckim. Wykonuje prace w technikach mieszanych – malarstwo, grafika, lampy z tykwy. Brała udział w wielu wystawach zbiorowych i indywidualnych. Prowadzi autorską galerię internetową.

Zwycięski projekt zostanie zrealizowany na ścianie budynku przy ul. Piłsudskiego 32 w Milanówku.

Inicjatorkami konkursu są Agnieszka Krzysiak oraz Honorata Kuraszkiewicz z Zarządu Stowarzyszenia Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego.

Konkurs na projekt muralu został zorganizowany przez Stowarzyszenie Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego w ramach Programu Działaj Lokalnie.

Partnerzy: Urząd Miasta Milanówka, PSS Społem w Grodzisku Mazowieckim oraz firma PRO-BUD z Milanówka.

Fundatorami nagrody dla autorki zwycięskiego projektu są Państwo Edyta i Andrzej Stępnik.

DL_4_logotypyherbNowe logo Społem dobra jakośćPRO BUD_4_12_2016