Stowarzyszenie Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego zaprasza do obejrzenia fotorelacji z uroczystego odsłonięcia muralu poświęconego twórcom polskiego jedwabnictwa – Stanisławie i Henrykowi Witaczkom, w 120. rocznicę urodzin Stanisławy i 115. rocznicę urodzin Henryka.

Odsłonięcie muralu nastąpiło podczas Wigilii Miejskiej 17 grudnia 2016 roku na skwerze obok poczty w obecności władz Miasta, partnerów, sponsorów oraz mieszkańców Milanówka.

Zdjęcia: Wojciech Kopacewicz

Mural – to część międzypokoleniowego projektu „Łączy nas jedwab” realizowanego przez Stowarzyszenie Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego w ramach Programu „Działaj Lokalnie”. Projekt muralu – Maja Tomaszewska.

Mural mógł powstać dzięki wsparciu Urzędu Miasta Milanówka, Milanowskiego Centrum Kultury, fundatorów nagrody dla autorki zwycięskiego projektu – Edyty i Andrzeja Stępników, PSS Społem w Grodzisku Mazowieckim – właściciela budynku, na którym namalowano mural oraz firmie PRO-BUD z Milanówka, która przygotowała ścianę pod malowidło.

Serdecznie dziękujemy przybyłym na uroczystość gościom oraz wszystkim, którzy zaangażowali się w realizację tego przedsięwzięcia!

Stowarzyszenie Muzeum Jedwabnictwa Milanowskiego

herbNowe logo Społem dobra jakośćPRO BUD_4_12_2016